Probuďme své bohatství v sobě.

"Napsala jsem tuto knihu, abych ženy povzbudila k velkým snům, k nalezení cesty přes všechny překážky a k naplnění jejich plného potenciálu. Doufám, že si každá žena vytvoří své vlastní cíle a sáhne po nich s chutí. A doufám, že každý muž odpracuje svůj díl, aby podpořil ženy v práci i v domácnosti. Také s chutí."


(Sheryl Sandberg z knihy Lean In / Opřete se do toho)

Ralph Smart:
JAK SI SPLNIT CÍLE
(tajemství úspěchu)

Sheryl Sandberg - Proč je ve vedoucích pozicích tak málo žen

08.05.2013 00:56

Jedno z videí, které patří ke "zlatému fondu" zaznamenaných přednášek na téma role a výzvy současných žen. 
Provozní ředitelka společnosti Facebook, jedna z nejvlivnějších žen planety, Sheryl Sandberg se v ní zabývá tím, proč vrcholných pozic dosahuje menší procento žen než mužů. Zároveň všem ženám dodává odvahu a těm ambiciózním také tři velmi užitečné rady. 

Záznam připomínáme i v souvislosti s právě vydanou Sandbergové knihou "Opřete se do toho - Ženy, práce a vůle uspět", která hledá odpovědi na otázky typu: "Kam se ztrácejí chytré, schopné a pracovité ženské po porodu, případně po mateřské dovolené? Proč za stejnou práci na stejné pozici ani po století bojů a protestů nedostáváme stejné platy jako leckdy o poznání línější, ale spolehlivě sebejistější a agresívnější mužští kolegové?"

O knize se více dočtete na webových stránkách Reflexu
 

Diskuse: Sheryl Sandberg - Proč je ve vedoucích pozicích tak málo žen

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.