Probuďme své bohatství v sobě.

"Stejně jako je pro nás zatím málo samozřejmé běžně hovořit o menstruaci a vlivu měsíčních cyklů na ženské cítění a prožívání, stejně tak máme sklon ženy, které své ambice naplňují nikoli péčí o partnera a děti, nýbrž prací ve prospěch celku, označovat za podivné."

Ralph Smart:
JAK SI SPLNIT CÍLE
(tajemství úspěchu)

Rozhořčené ženy

17.03.2013 19:08

Ve druhé polovině února odvysílala Česká televize dokument mapující osudy čtyř mladých žen, jejichž životní názory, postoje a aktivity se vymykají běžným stereotypům. Všechny  totiž spojuje vysoká míra společenské angažovanosti. A téměř všechny – až na jedinou – se rozhodly, tu více tu méně ze své vůle, vzdát se vlastní rodiny.

Dokument „Rozhořčené 2012“ určitě stojí za shlédnutí, neboť i on vypovídá o jedné z podstatných tváří ženství. A to přesto, že „poněkud setrval na pomezí bulváru a genderových stereotypů“, jak píše Kateřina Kňapová  ve svém komentáři pro Deník Referendum nazvaném „Divnoženky české levice“.

Ano, stejně jako je pro nás zatím málo samozřejmé běžně hovořit o menstruaci a vlivu měsíčních cyklů na ženské cítění a prožívání, stejně tak máme sklon ženy, které své ambice naplňují nikoli péčí o partnera a děti, nýbrž prací ve prospěch celku, označovat za podivné. Přitom umění ocenit jejich buldočí zápal a odhodlání by jistě prospělo nejen jim, ale nám všem.

 

Diskuse: Rozhořčené ženy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.