Probuďme své bohatství v sobě.

"My ženy jsme zářič. Svítíme, když se milujeme, když známe svou hodnotu, když se přijímáme, když prožíváme své pocity a používáme je slastným, příjemným způsobem.


Svítíme tehdy, když věříme, že jsme byly stvořeny, abychom přijímaly od života rozkoš. A nejen od života, ale i od mužů.


S takovou energií je žena opravdu velmi ženská. Velmi přitahuje mužskou energii. Má v sobě energii spokojenosti, plodnosti, tvořivosti. Vše je tak, jak má být."

Ralph Smart:
JAK SI SPLNIT CÍLE
(tajemství úspěchu)

Partnerství a osobní růst

07.03.2013 11:05

Kristina a Antonín Baudyšovi. Ona psychoterapeutka, on někdejší adept kněžství, dnes astrolog. Ve svém semináři nabízejí neotřelé pohledy na partnerské soužití, podložené vlastní desetiletou zkušeností.

Dozvíte se například, co se děje, když se toužebně očekávané společné večery nakonec neodehrávají podle našich představ, proč se ženy někdy nadmíru přizpůsobují svému muži a jak to přispívá k rostoucí nenávisti vůči sobě i vůči němu, ale také jak nás může překvapit naše vlastní reakce v okamžiku sexuálního vzrušení.

Ve druhém díle semináře pak přijde řeč na to, jak je pro muže důležité, aby žena vnitřně zářila, nebo jak moc jsme ovlivňováni svými rodiči, ačkoli si to mnohdy nechceme připustit. V přednášce najdete také řadu tipů, jak pracovat sami se sebou, aby i naše vztahy byly spokojenější a více naplňující.

Zde alespoň dva úryvky:

„My ženy jsme zářič. Svítíme, když se milujeme, když známe svou hodnotu, když se přijímáme, když prožíváme své pocity a používáme je slastným, příjemným způsobem. Svítíme tehdy, když věříme, že jsme byly stvořeny, abychom přijímaly od života rozkoš. A nejen od života, ale i od mužů. S takovou energií je žena opravdu velmi ženská. Velmi přitahuje mužskou energii. Má v sobě energii spokojenosti, plodnosti, tvořivosti. Vše je tak, jak má být.

Jenže když žena na všechny tyto své kvality a hodnoty zapomene, a udělá ze sebe uklízečku, pracovnici k vydělávání peněz a příliš se zanoří do všech těchto rolí, přestane svítit, zářit a muži to chybí.  (Pro muže „ztrácí jiskru“. Už pro něj není inspirací.)  Je to tím, že žena přestala být inspirací a světlem sama pro sebe. Takže ten muž jde, a protože potřebuje inspiraci, hledá jinde.“

„Jak muži tak ženy fungují tak, že v okamžiku vzrušení  začíná vyplouvat staré křivdy, staré traumata, aniž my bychom to uměli nějakým způsobem uchopit či zastavit. A co se stane: buď se to vzrušení  úplně uzavře a zastaví, ženy se stanou frigidní, muži impotentní a nic nemůže probíhat. Někdy je řešení nezačínat s čímkoli intimním, dokud máte pocit, že – hlavně ženy – máte na srdci něco, co byste tomu partnerovi chtěly říct. Nějakou malou křivdu, malé nepochopení, cokoli. Pokud jsou to traumata z dětství, tam se sexualita zastaví úplně a neproudí. Je dobré s tím vědomě pracovat. (…) Je proto do jisté míry přirozené, že se muž a žena sobě vzájemně vyhýbají. Protože setkání by tu konfrontaci přineslo.“

Kontakt na manžele Baudyšovy najdete zde:
www.terapeutka.cz
www.astrologie-horoskopy.cz