Probuďme své bohatství v sobě.

Ralph Smart:
JAK SI SPLNIT CÍLE
(tajemství úspěchu)

Muriel Mayette: Jak bez obav mluvit před publikem

19.02.2015 23:27

Pokud máte ambice vyniknout v jakémkoli oboru podnikání, a vlastně i kdekoli v zaměstnání, asi víte, že jednou ze základních podmínek vašeho úspěchu je schopnost sama sebe prezentovat. A to nejen slovy. 

Mnohem větší účinek na druhé má totiž naše tělo a jeho mluva. Jak stojíte, jak se pohybujete, kam a jak pokládáte ruce a nohy, kam se díváte očima. To vše hraje roli. Stále máme tendenci zapomínat, že právě neverbální komunikace je tím absolutně rozhodujícím prvkem, který určuje, zda na ostatní působíme sebejistě, kompetentně a důvěryhodně anebo naopak. I kdybychom oplývali geniálními myšlenkami, pokud je neumíme "prodat" pevným a sebevědomým hlasem, naše šance zaujmout a  získat si pozornost, a tedy i předčit konkurenci, výrazně klesají. 

Muriel Mayette, francouzská herečka, režisérka, ale také někdejší ředitelka Comédie Française v Paříži ve svém vystoupení na konferenci TEDx v r. 2013 nabízí několik skvělých technik, jak ovládnout své tělo. Zároveň předává návod, jak překonat strach z veřejného vystupování - fobii, která trápí naprostou většinu lidí. 

Pokud se chcete stát lídrem a stále vás děsí představa stoupnout si před větší skupinu lidí s mikrofonem, neváhejte a pusťte si video. Raději dříve než později. ;-)