Probuďme své bohatství v sobě.

"5 žen, 5 příběhů, 1 myšlenka. Jak využít ženský potenciál v byznyse? Jsme tu také. Jsme ženy a děláme skvělé věci. Event management, Stavovská unie studentů, vzdělávání, coworking, guerilla marketing, tohle všechno a mnohem víc ve 45 minutách."

Ralph Smart:
JAK SI SPLNIT CÍLE
(tajemství úspěchu)

Ženy & byznys. V Ostravě!

27.01.2014 00:27


Velice ráda čtu nebo poslouchám lidi, kteří jsou úspěšní v tom, co dělají. Pokud jde navíc o mladé ženy, vždy zbystřím. A jde-li dokonce o ženy působící v Ostravě a jejím nejbližším okolí, tedy v mém rodném kraji, který navíc není právě proslaven nadbytkem prosperujících podnikatelů, pociťuji směs euforie a neodbytné zvědavosti.  

Loni před Vánoci se na ostravské VŠB tradičně uskutečnila otevřená konference ze světa internetu BarCamp Ostrava 2013. Nabídla  více než dvě desítky přednášek, jejichž hodnotu ocení zejména ti, kdo se blíže zajímají o aktuální trendy v podnikání na internetu. Všechna vystoupení najdete na YouTube kanálu

Osobně mě velmi zaujala prezentace pětice žen, které na Ostravsku založily své (nejen) podnikatelské projekty a opravdu se jim daří!

Jsou jimi:
Květoslava Lišková - zakladatelka komunity copywriterů, PR specialistů, novinářů, bloggerů a milovníků psaného jazyka OVACOPI
Jaroslava Kořená - prezidentka Stavovské unie studentů Ostrava, která významně přispívá k budování pověsti Ostravy jako studentského města se vším všudy.
Gabriela Orlitová - žena, která i díky zkušenostem ze zahraničí dokáže nakopávat všechny ty, kdo mají strach, že se hned po škole, byť s titulem, neprosadí. Absolventi kurzů Be Eager to dosvědčují. 
Renata Ptáčníková - tvůrčí a podnikavá zakladatelka coworkingového centra Viva Ostrava.
Tereza Thérová - "guerilla guru" ve vlastní reklamní agentuře MyBoom.  

Jak by se představily ony samy? 
"5 žen, 5 příběhů, 1 myšlenka. Jak využít ženský potenciál v byznyse? Jsme tu také. Jsme ženy a děláme skvělé věci. Event management, Stavovská unie studentů, vzdělávání, coworking, guerilla marketing, tohle všechno a mnohem víc ve 45 minutách.