Probuďme své bohatství v sobě.

"Ani naše babičky a ani matky zpravidla nevěděly vůbec nic o proměnlivosti cyklu, kterým měsíc co měsíc procházíme. O jeho čtyřech fázích, které podstatně ovlivňují naši psychiku i výkonnost. A dodnes jen málo z nás dokáže prožívat vděk, pokud jde o menstruaci. Jen zřídka si uvědomujeme, jaký dar pro nás náš "rudý měsíc" představuje."

Ralph Smart:
JAK SI SPLNIT CÍLE
(tajemství úspěchu)

Miranda Gray - Dary menstruace

26.03.2013 00:48

Myslím, že my ženy můžeme být opravdu šťastné, že žijeme právě v době, do které jsme se narodily. Nejen, že naše společnost si začíná připouštět slabiny ryze mužských principů, kterými jsme všichni dosud povětšinou řídili. Dokonce se cítíme být natolik sebevědomé, že si dovolíme otevřeně hovořit o tématech, která donedávna byla absolutní tabu.

Bezesporu k nim patří menstruace. Ani naše babičky a ani matky zpravidla nevěděly vůbec nic o proměnlivosti cyklu, kterým měsíc co měsíc procházíme. O jeho čtyřech fázích, které podstatně ovlivňují naši psychiku i výkonnost. A dodnes jen málo z nás dokáže prožívat vděk, pokud jde o menstruaci. Jen zřídka si uvědomujeme, jaký dar pro nás náš "rudý měsíc" představuje. Všechny tyhle poznatky nám zkrátka neměl kdo předat. Moudré stařeny, žijící v úzkém sepětí s přírodou naše civilizace jaksi vyhubila.  

S o to větším nadšením a zvídavostí tak čtenářky napříč zeměkoulí sahají po knihách Mirandy Gray. Přinášejí jim totiž důležité poznání sebe sama, svého těla a jeho vnitřní moudrosti. 

Nabízím Vám rozhovor, v němž Miranda předtstavuje svou cestu za tématem, které se jí stalo životním posláním. Její nejnovější knihu, "Cyklická žena", můžete objednat zde

 

Katy Levandule

Diskuse: Miranda Gray - Dary menstruace

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.