Probuďme své bohatství v sobě.

"Člověk, který zdravě žije a myslí, nikdy chřipkou neonemocní. To je jednoznačný fakt, ale není zájem, aby lidi byli veselí a jedli pomeranče a jablka, ale je nutné je očkovat a vytvořit dvakrát do roka nárůst prodeje vakcín a imunomodulátorů."

(MUDr. Jan Šula)

Ralph Smart:
JAK SI SPLNIT CÍLE
(tajemství úspěchu)

Bojíte se chřipky?

13.01.2013 23:48

Především nezapomínejte, že "veselá mysl - půl zdraví". Mezinárodně uznávaný lékař Jan Šula dokonce tvrdí, že člověk, který zdravě žije a myslí, nikdy chřipkou neonemocní. Rozhodně nedoporučuje, stejně jako MUDr. Ludmila Eleková, proti chřipce se nechat očkovat.

Přesto, chcete-li se proti nemoci "pojistit", nabízím Vám několik osvědčených přírodních receptů:



Protichřipkový salát

Ingredience: 500 g kysaného zelí, 2 mrkve, 1 větší jablko, 1 cibule, 1 lžíce strouhaného křenu, 1 zakysaná smetana
Postup: Kysané zelí a cibuli nakrájíme a mrkev s jablkem nastrouháme, přidáme strouhaný křen a zalijeme smetanou. Dobře promícháme.


Vitamín C je známý bojovník proti chřipce a nachlazení. Proto je dobré, jako prevence i při infekci, zajistit jeho přísun formou zvýšené konzumace pomerančů, kysaného zelí, kiwi, ale také citronů.

Teplá citronáda

Šťávu ze 2 citronů smícháme ve vysoké sklenici se 2 lžícemi třtinového cukru a zalijeme teplou vodou. Přidat můžeme i šťávu z jednoho pomeranče. Pijeme každé ráno před snídaní během celého zimního období.

Citronové rozinky

Balíček rozinek spaříme horkou vodou a dáme do malé misky. Na ně vymačkáme šťávu ze 2 citronů a necháme několik hodin nasáknout a nabobtnat. Vitamin C se naváže na hroznový cukr a má pak větší účinek v našem organismu. Každodenní "zobání" těchto rozinek je skvělou prevencí proti infekci.

Skvěle účinkuje i tento

Elixír proti chřipce a prochladnutí

Ingredience: 10 citronů, 15 stroužků česneku a 500 g medu.
Postup: Citrony odšťavíme, česnek prolisujeme, vložíme do mixéru a při společném šlehání přiléváme med. Směs naplníme do uzavíratelných nádob a necháme ji, při občasném promíchání, dva dny odstát. Preventivně užíváme každé ráno nalačno 1 polévkovou lžíci.
Recept je vyzkoušený a pozor - nemusíte se obávat česnekové pachuti v ústech.

A nakonec ještě jeden přírodní produkt z řepy.

Řepový med

Z černé řípy seřízneme špičku. Vnitřek řepy vydlabeme a do třetiny objemu nalijeme med. Necháme stát přes noc. Med do rána vytáhne z řepy šťávu. Lžíci směsi 5 x denně smícháme s teplým mlékem a vypijeme.


Stejně jako péče o tělo je však důležitá péče o ducha, jak zdůrazňuje MUDr. Jan Šula, lékař, který si vydobyl renomé v mnoha zemích světa. Ten dokonce tvrdí, že na chřipkové epidemii se zásadně podílejí média, a to svým šířením strachu z nemoci - doslova davové psychózy. Vydělávají na ní, jak jinak výrobci vitamínů a vakcín. 

Na otázku, jak on sám se chřipce brání, MUDr. Šula odpovídá:

  • "žádnou chřipku ani jiné patologie si nepřipouštím.
  • denně beru česnek, zinek a selen a také betaglukany.
  • dvě hodiny 5x týdně sportuji – jezdím na kole.
  • denně vypiju večer 350 ml červeného vína.
  • děkuji universu za to, že jsem tak zdravý a můj imunitní systém tak silný"


Pokud i Vy ještě patříte k těm, kdo váhají, zda očkování proti chřipce má či nemá smysl, možná Vás přesvědčí slova doktorky Ludmily Elekové.

 

Vaše Katy Levandule
 

Diskuse: Bojíte se chřipky?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.